248 poze   52838 vizite

Pastrama de iepure

Reteta proprie culeasa de la mai multi si sa vedeti ce a iesit.Pentru asta aveti nevoie de:

-carcasa de iepure gras bine spalata si stoarsa de sange
-2 cepe
-1 capatina usturoi tocat,nu batut
-sare
-piper boabe
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov

Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala.
In alt vas se pune sare,se da cu sare mare de muraturi pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv peste care turnam ca 1l vin alb s-au de care vreti voi.Dupa ce s-a racit baitul, dar sa fie cald sa abureasca inca, acesta se toarna peste carne sa o patrunda aromele si se lasa 4 zile,intorcandu-se carnea in vas tot la 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute s-au dulce si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 2-3 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.Cam asta ar fi treaba,daca vrei dupa ce le-ai scos de la fum si le atarni le poti unge cu un mujdei de usturoi si sa presari piper proaspat macinat.Asta tine mai mult de gustul fiecaruia.De ex eu am pus leustean cat sa-i dea gust in mujdeiul cu care l-am uns dupa fum.Tu nu trebuie sa faci la fel.Spor la munca !
dupa 4 zile la bait
dupa 4 zile la bait
Pregatiti de fum
Pregatiti de fum
Unsi cu usturoi
Unsi cu usturoi
Lasati la scurs
Lasati la scurs
Produs final,delicios!!!!!!!!
Produs final,delicios!!!!!!!!
Pofta mare!
Pofta mare!
Pastrama la gratar
Pastrama la gratar
Doar 2-3 minute
Doar 2-3 minute
Merge cu muraturi si un vin bun
Merge cu muraturi si un vin bun

Comentarii album • 16
Nume:



anonim
cris 6 August 2016  
Se poate folosi si "MUJDEI de... altceva ? in loc de USTUROI...
Răspunde Raportează
georgepantazi97 2 July 2015  
Arata grozav , am gura plina de saliva :))
Răspunde Raportează
anonim
Claudiu 19 November 2014  
Cata sare trebuie pusa pe carne si in vas? Am incercat si eu si cred ca nu am pus deajuns. Parca are un iz de acru. Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Alexandra 13 October 2014  
Ce inseamna ustuit ?Multumesc anticipat
Răspunde Raportează
anonim
adibv 14 October 2014  
faci un mujdei gros,ungi iepurele si-l lasi la scurs
Răspunde Raportează
mariandanciu 12 March 2014  
super belea!!!!!
Răspunde Raportează
lukducu 18 September 2013  
a mea e putin diferita si poate o sa o scriu cand voi avea timp, a dv arata delicios si se cunoaste ca e scrisa de cineva care de pricepe.
Răspunde Raportează
ionutk 15 June 2013  
Hmmmmm
Eu nu stiu cum de v-au ajuns doar aia doi :))
Răspunde Raportează
cristianradoi 19 March 2013  
super,multumim pentru reteta
Răspunde Raportează
adibv 9 February 2013  
mersi la fel si voua!
Răspunde Raportează
daniellolo 8 February 2013  
ai tot respectul din partea noastra pt ceea ce faci ;)
Răspunde Raportează
adibv 8 February 2013  
apropo mihaita ce fac viitori mei urechiati?Mor de ei ce frumosi sunt!
Răspunde Raportează
adibv 8 February 2013  
mihaita,nu stiu daca era coada dar sigur era inchis!
Răspunde Raportează
daniellolo 8 February 2013  
imi trimiti si mie reteta te rog mult , prin mesaj
Răspunde Raportează
fratiile 8 February 2013  
lasatimi si mie reteta va rog frumos
Răspunde Raportează
alexandrustanciu 8 February 2013  
cred ca v a iesit ceva delicatesa
mult succes
cu stima
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.